Хрещення господнє: як сплести красивий хрестик з бісеру

зміст

Хрещення Господнє відзначається у всьому світі православними християнами 19 січня. Це один з найбільш шанованих церковних свят. Якщо вірити Біблії, то в цей день Ісус Христос прийняв хрещення. Зазвичай в цей день іде служба, люди купаються в ополонці, святять воду, а деякі приймають хрещення. Хоча і не прийнято в цей день дарувати подарунки, але ви можете зробити з бісеру хрестик, як незримий символ свята.

Способи створення хрестика

Перший спосіб показує, як сплести широкий хрестик на Хрещення Господнє. Для цього потрібно зробити гостру і рівну частини. Потім дві заготовки з`єднуються, а в підсумку виходить об`ємне виріб, який може служити у вигляді кулона. Простота полягає в тому, що не потрібно набирати безліч дрібних бісерин. В цьому випадку бісер поєднують зі стеклярусом. Але є один нюанс в такій роботі. Так як краю стеклярусу переважно гострі, необхідно використовувати досить міцну нитку або волосінь, інакше використовуваний матеріал розріже нитку і весь виріб розпадеться.

Щоб зробити подарунок на Хрещення Господнє вам необхідно приготувати наступний перелік матеріалів:

  • бісер рубаний і бісер під номером № 10;
  • довгий і кручений стеклярус;
  • вісім кристалів;
  • волосінь зі шнуром.

За представленою схемою вам необхідно виконувати плетіння. Бісер, який слід нанизувати виділений на малюнку кольоровими фарбами. Матеріал, який знаходиться в попередніх лініях, намальований чорно-білим кольором. Стрілочкою вказано ті моменти, коли потрібно перевертати виріб на інший бік.

Для дівчат підійде хрестик по центру якого буде вставлена Троянди. Хоча на перший погляд може здатися, що зробити такий подарунок досить складно, це зовсім не так. Навпаки, сплести його можна дуже швидко. Приготуйте наступний перелік:

  • бісеріни № 12;
  • бусинки імітують перлини;
  • основний матеріал з огранюванням і у вигляді троянди і листочка;
  • волосінь.

Бісероплетіння роблять відповідно до запропонованої схеми. Якщо цей подарунок на Хрещення Господнє все-таки призначений для дівчини, тоді Ви можете це зробити в рожевих тонах.

Якщо ви новачок в такому рукоділлі, тоді пропонуємо вам полегшений варіант плетіння по мозаїчній техніці. Для роботи візьміть два різних кольору, наприклад нехай це буде жовтий і синій бісер. Потім починайте працювати поетапно:

  • хрестик плетуть з серединки. Наберіть на нитку синій бісер і закріпіть його. Потім наберіть контрастний колір в кількості двадцяти штук і знову два синіх;
  • в третю штучку з краю простягніть голку і продовжуйте мозаїчне плетіння жовтим кольором;
  • новий ряд починайте плести, опустившись трохи вниз. Скельця нанизуйте в такій послідовності: чотири сині, два жовтих і знову темний бісер в кількості п`яти штук;
  • після цього переміщайтеся вгору, набираючи шість темних, дві світлих і знову три темних кольорів. Спустіться вниз без набору скелець;
  • виконайте шість укорочених ліній, за допомогою чергування декількох відтінків. Для 7 і 8 ряду слід набрати тільки сині скельця. В результаті у вас повинна вийти перша частина вироби. Аналогічним чином створюють другу частину і хрестик на Хрещення Господнє готовий.

Галерея схем для плетіння хрестиків

Відео: Різні способи плетіння хрестиків





Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже
Увага, тільки СЬОГОДНІ!